Iğdır’da süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan kadınlara yönelik süt sığırcılığında süt sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi düzenlendi
Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 15:50
Kaynak:
İHA
Iğdır’da süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan kadınlara yönelik süt sığırcılığında süt sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi düzenlendi.
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü, Enginalan Köyü’nde süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan 21 kadın üreticiye "Süt Sağım Hijyeni ve Sanitasyon" konulu eğitim programı düzenledi. Eğitim, toplam 40 saat sürecek ve hijyen standartlarının artırılmasına yönelik önemli bilgiler sunacaktır. Katılımcılar, eğitim sonunda başarılı olmaları durumunda Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikalarını alacaklardır. Eğitim programı, yerel üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, süt sağım süreçlerini daha hijyenik hale getirmeyi ve sağlıklı ürünler elde etmeyi amaçlamaktadır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Iğdır’da süt sığırcılığında hijyen eğitimi
Iğdır’da süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan kadınlara yönelik süt sığırcılığında süt sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi düzenlendi
Iğdır’da süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan kadınlara yönelik süt sığırcılığında süt sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi düzenlendi.
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü, Enginalan Köyü’nde süt sığırcılığı ve manda yetiştiriciliği yapan 21 kadın üreticiye "Süt Sağım Hijyeni ve Sanitasyon" konulu eğitim programı düzenledi. Eğitim, toplam 40 saat sürecek ve hijyen standartlarının artırılmasına yönelik önemli bilgiler sunacaktır. Katılımcılar, eğitim sonunda başarılı olmaları durumunda Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikalarını alacaklardır. Eğitim programı, yerel üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, süt sağım süreçlerini daha hijyenik hale getirmeyi ve sağlıklı ürünler elde etmeyi amaçlamaktadır.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER