TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Levrek

AGRONEWS - Levrek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Levrek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Muğla’da 160 Bin Balık Yavrusu Denizle Buluştu Haber

Muğla’da 160 Bin Balık Yavrusu Denizle Buluştu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde balıklandırma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte 150 bin çipura ve 10 bin levrek yavrusu öğrencilerle birlikte denizle buluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlatılan proje ile nesli tehlike altında olan türlerin desteklenmesi, zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi ve bilimsel temelli balıklandırma çalışmaları yürütülüyor. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların önemine değinerek, sucul yaşamın korunması adına, geniş kıyı şeridine sahip Milas İlçesinde Balıkçılık ve su ürünleri üretimi için yapılan tüm çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirtti. Yürütülen çalışmalardan dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür etti. 2025 yılı içerisinde Muğla genelinde toplam 450 bin yavru balık doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar konuşmasında, 2025 yılında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baydar, proje kapsamında bu yıl aile yılı etkinliğinde Sülüngür Gölü’ne 10 bin levrek, Çevre Haftası’nda Göcek Körfezi’ne dip temizliği ile birlikte 5 bin levrek ve 15 bin çipura, Köyceğiz Akköprü Baraj Gölü’ne 180 bin, Menteşe Kozağaç Göleti’ne 7 bin, Ula Akçadere Göleti’ne 7 bin ve Ula Belediye Göleti’ne 11 bin olmak üzere toplam 205 bin sazan, Akyaka Kadın Azmağı’na 35 bin levrek, Su Ürünleri Av Sezonu açılışında Güllük Körfezi’ne 10 bin levrek ve 10 bin çipura yavrusu bırakıldığını belirtti. Balıklandırma çalışmalarında kullanılan yavruların, Enstitü veya özel sektör tarafından bedelsiz olarak temin edildiğini vurgulayan Baydar, şunları kaydetti: "Bugün Milas Boğaziçi’nde 150 bin çipura ve 10 bin levrek yavrusunu Boğaziçi İlkokulu öğrencilerimizle birlikte denizle buluşturduk. Çocuklarımızla bu etkinliği yapmayı tercih etmemizin başlıca nedeni, onlarda doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmektir. 2025 yılında 9 farklı lokasyonda toplam 450 bin yavru balık sularımıza bırakıldı. 2024 yılında 7 lokasyonda 410 bin, 2023 yılında ise 9 lokasyonda 478 bin 300 yavru salımı gerçekleştirilmiştir" Baydar, ihtiyaç duyulan su kaynaklarının belirlenmesiyle balıklandırma çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek konuşmasını tamamladı. Milas- Bodrum Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen balık ekmek ikramının ardından etkinlik son buldu.

Gaziantep’te Ramazana Girerken Balık Bolluğu Haber

Gaziantep’te Ramazana Girerken Balık Bolluğu

GAZİANTEP (İHA) - Ramazan ayının başlamasına saatler kala Gaziantep’te balık tezgahları çeşit çeşit deniz ürünleriyle doldu. Karadeniz ve Ege’den gelen taze balıklar arasında en çok tercih edilenler palamut, hamsi, istavrit, levrek ve çipura oldu. Balık hali esnafı Ali Tekin, "Ramazan ile birlikte vatandaşın balığa talebi bayağı arttı. Satışlarımız da yüzde 100 arttı. Ramazan ayı nedeniyle şu an yaklaşık 40 çeşit balığımız geliyor. Halkımız balığa rağbet gösteriyor. Ramazan ayında yaklaşık 12 saat oruç tutuyoruz. Bundan dolayı vücut biraz yorgun düşüyor. Balıktaki omega-3 ve yine B12 vitaminleri vücuda katkı sağladığı için halkımız balığa daha çok ilgi gösteriyor. En çok hamsi, istavrit, levrek, çipura, palamut, deniz somonu, alabalık, mercan ve diğer balık çeşitlerimiz tercih ediliyor" diye konuştu. Gaziantepli vatandaşlar, iftar sofralarını zenginleştirmek için balık alımına yönelirken, hamsi 200 TL, palamut ise 250 TL’den satışa sunuldu. Ramazan’ın heyecanını yaşadıklarını belirten tüketicilerden Burak Coşkun, "Gaziantep'te daha çok et tüketiyoruz ama balık da kışın vazgeçilmez bir yiyeceği. Eşim ve çocuğumla balık almaya geldik. Balık tüketmeyi çok seviyoruz. O yüzden kendimizi balık tezgahlarında bulduk ve taze balık aldık. Ramazan ayının heyecanı da bizleri sardı. Esnafımıza kolaylık ve bol kazançlar diliyorum. İftar sofralarımızda mutlaka balık bulundurmaya çalışacağız" dedi.

Balıkesir’de Balık Fiyatları Kar Sonrası Değişkenlik Gösteriyor Haber

Balıkesir’de Balık Fiyatları Kar Sonrası Değişkenlik Gösteriyor

Marmara Bölgesi’ni etkileyen yoğun kar yağışının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Hali’nde balık fiyatları merak konusu oldu. Balıkçılar, soğuk hava nedeniyle bazı türlerin azaldığını ancak avlanma şartlarının iyileşmesiyle balık çeşitliliğinde artış yaşandığını belirtti. Hamsi 400 TL’ye Kadar Çıktı Balıkçı Sezgin Acar, hamsi, istavrit, çupra ve levrek satışlarının devam ettiğini ancak Marmara’da hamsi miktarının azaldığını ifade ederek şunları söyledi: “Hamsi daha çok Karadeniz’den geliyor. Fiyatlar yükseldi, şu anda hamsinin kilosu 400 TL, istavrit ise en uygun balık olarak 200 TL’den satılıyor.” Balıkçı Barış Yıldız ise Ramazan ayı öncesinde fiyatlarda düşüş beklendiğini belirterek, "Karadeniz hamsisi 300 TL, Marmara hamsisi 400 TL, istavrit 200 TL, sardalya 200 TL’den satılıyor. Ramazan’da fiyatların daha da uygun olmasını bekliyoruz.” dedi. Havalar Düzelirse Fiyatlar Düşebilir Balıkçı Metin Çokgezenler de kar yağışı sonrası avlanmanın yeniden başladığını vurgulayarak, "Hamsi 400 TL, istavrit 250-300 TL, sardalya 150-200 TL, çinekop 600 TL, çupra ve levrek ise tanesi 200 TL’den satılıyor. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Balık almak için pazara gelen vatandaşlar ise özellikle hamsi ve istavrit gibi kış balıklarını tercih ettiklerini söyledi. Balıkçılar, hava şartlarının iyi gitmesi halinde fiyatların daha da düşebileceğini belirtti.

Muğla'dan Su Ürünlerinde Rekor İhracat Haber

Muğla'dan Su Ürünlerinde Rekor İhracat

MUĞLA (İHA) - Türkiye’nin su ürünleri ihracatında büyük bir başarıya ulaşıldı. 2000’lerde yalnızca 59 milyon dolar seviyesinde olan ihracat, 2024 sonunda 34 kat artışla 2 milyar 19 milyon doları geçti. Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, hedefin 2025 yılında 2,5 milyar dolara ulaşmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin yıllık su ürünleri üretimi ise 1 milyon 8 bin tona ulaştı. MODERN TESİSLER VE YETİŞTİRİCİLİK ÖNE ÇIKIYOR Kızıltan, su ürünleri sektöründe modern tesis yatırımları sayesinde önemli bir mesafe kat edildiğini vurguladı. Türkiye’de 553 bin ton su ürünü yetiştiricilikle elde edilirken, bu yöntem toplam üretimin yüzde 55’ini oluşturuyor. Norveç’in 13 milyar dolarlık ihracat potansiyeline dikkat çeken Kızıltan, Türkiye’nin de bu seviyelere ulaşabileceğini ifade etti. LEVREK ZİRVEDE, ÇİPURA VE SOMON TAKİPTE Levrek, 570 milyon dolarla ihracat lideri olmaya devam etti. İngiltere, İtalya ve Hollanda levrek ihracatında ilk üç sırayı aldı. Çipura ihracatı ise yüzde 22 artışla 508 milyon dolara çıktı. Türk somonu, yüzde 31’lik artışla 497 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştı ve bu alanda Rusya Federasyonu lider alıcı oldu. ORKİNOS İHRACATINDA BÜYÜK SIÇRAMA 2024 yılında orkinos ihracatı yüzde 153 artarak 51 milyon dolardan 129 milyon dolara yükseldi. Japonya 99 milyon dolarlık alımla başı çekerken, Güney Kore 29 milyon dolarlık talepte bulundu. Alabalık ihracatı 117 milyon dolar olurken, diğer su ürünlerinin toplam ihracatı 210 milyon dolara çıktı. Alabalıkta sırasıyla Almanya, Rusya ve Hollanda en çok talepte bulunan ülkeler oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.