TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Üretim

AGRONEWS - Üretim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Üretim haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Aspir Tohumu Desteği Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Aspir Tohumu Desteği

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Bala, Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde çiftçilere yüzde 90 hibe desteğiyle 552 çiftçiye 85 bin 850 kilogram aspir tohumu dağıtımı yaptı. Bu destekle hem aspir ekim alanları genişletilecek hem de yağ üretimi artırılacak. Tarımsal üretimi artırmayı ve çiftçilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedefleyen ABB, aspir tohumunun yanı sıra Şereflikoçhisar Belediyesi ile soğuk sıkım ünitesi de kuracak. Böylece çiftçiler, ürettikleri tohumları yağa dönüştürerek gelirlerini artırabilecek. Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, su problemi yaşayan ilçede alternatif ürün olarak aspir yetiştirmenin önemine değinerek, "Bizleri kırmayarak yağ oranı yüksek olan aspir tohumumuzu üretme yolculuğunda bizlere eşlik eden Şereflikoçhisarlı üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. ABB Bitkisel Üretim Şube Müdürü Niyazi Zobu ise, "Su sıkıntısı olan bölgelerimizden Şereflikoçhisar ilçemizdeki aspir tohumunun ekim alanını artırmak ve çiftçilerimize yeni bir ürün kazandırmak için yüzde 90 hibe ile tohumun dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Şereflikoçhisar Belediyesi ile ortaklaşa kuracağımız soğuk sıkım ünitesi ile birlikte çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yetiştirdikleri tohumları yağa dönüştürerek daha fazla gelir elde etmesini sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi Haber

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi

DÜZCE (İHA) - Karadeniz’in en özel balıklarından biri olan tirsi, içerdiği yüksek yağ oranıyla "mangal söndüren balık" olarak biliniyor. Hamsi ve mezgitten sonra en çok tercih edilen balık haline gelen tirsi, iri boyutları ve sardalyagiller ailesine olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Rahatça yenilebilen ince kılçıkları ve lezzetiyle balıkseverleri lezzetine hayran bırakıyor. Omega ve B12 vitamini bakımından oldukça zengin olan tirsi, fiyatıyla da geniş bir kesimin tercih ettiği bir tür. Hamsinin sezon boyunca az bulunması, tirsinin tezgahlardaki yerini güçlendirdi. BALIKÇILAR TİRSİYİ ÖNERİYOR Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, tirsinin az bilinen ancak lezzetiyle öne çıkan bir balık olduğunu belirterek, "Tirsi balığı sardalyagillerden güzel, yağlı bir balık. Sardalyagiller ailesinden ama sardalya lezzetinde değil. Biraz daha çinekopa benzer. Bazı insanlar ana lüferi diyor, bazı insanlar mangal söndüren diyor. Bu balığı daha önce de duyurmuştuk, insanlar yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Özellikle bu balığın zamanını bekleyenler var. Güzel bir balık tirsi. Balık yağlı olduğu için mangalda çok lezzetli olur. Izgarada güzel olur. Fırında da olabilir, tavada da yapılabilir, hafif yağlayıp unlu sevenler için mısır unuyla da güzel olur" dedi. Tirsi, hem balıkçılardan hem de tüketicilerden giderek daha fazla ilgi görerek Karadeniz mutfağında kendine yer edinmeye devam ediyor.

Muş'ta Besicilerden Kışlık Yem Derdine Söğüt Dalı Çözümü Haber

Muş'ta Besicilerden Kışlık Yem Derdine Söğüt Dalı Çözümü

MUŞ (İHA) - Muş’ta hayvancılıkla uğraşan besiciler, söğüt dallarını küçükbaş hayvanlarına yem olarak vererek yem maliyetlerini düşürüyor. Karın yoğun yağdığı Muş’ta, kış aylarında hayvanlarını beslemek için ekonomik ve doğal bir yöntem geliştiren besiciler, bu sayede hem samandan tasarruf ediyor hem de hayvanlarının süt verimini artırıyor. KIŞ AYLARINDA SÖĞÜT DALI ÇÖZÜMÜ Kış mevsiminin başlamasıyla, hayvanlarını kar üzerinde besleyen çiftçiler, kendilerine ait bahçe ve arazilerdeki söğüt ağaçlarını budayarak dallarını yem olarak kullanıyor. Besiciler, sabahları saman ve arpa, öğleden sonraları ise söğüt dalları ile hayvanlarını besleyerek verimliliği artırmayı hedefliyor. HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI Besicilerden Abuzer Güngör, söğüt dalı yönteminin avantajlarını, "Kar yağışı ile birlikte hayvanlarımızı kar üzerinde beslemeye başladık. Yemden ve samandan tasarruf etmek için kendi bahçelerimizde ektiğimiz söğüt ağaçlarının dallarını hayvanlarımıza veriyoruz. Söğüt dalı taze olduğu için hem sağlıklı hem de süt verimini artırıyor. Söğüt dallarını budadıktan sonra sırtımızda taşıyarak keçilerin olduğu alana getirerek onlara veriyoruz" sözleriyle anlattı. Muşlu çiftçilerin bu yenilikçi yöntemi, zorlu kış şartlarında hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.