Çorlu'da Dikey Tarım Devrimi: Geleceğin Üretim Modeli
Çorlu'da Dikey Tarım Devrimi: Geleceğin Üretim Modeli
Türkiye'nin ilk dikey tarım tesisinde 40 farklı bitkiyle sürdürülebilir üretim başladı. İleri teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlar dikkat çekiyor.
Haber Giriş Tarihi: 29.11.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2024 11:44
Kaynak:
İHA
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kurulan modern dikey tarım tesisi, tarımsal üretimde yeni bir sayfa açıyor. İki dekar alanda konumlanan ve 600 metrekarelik steril hidroponik ortamıyla dikkat çeken tesiste, 40 farklı yenilebilir bitki yetiştirilmeye başlandı.
Yağmur kanallı mekanik aktarım ve açısal sulama sistemleri gibi ileri teknolojiler kullanılan tesiste, bitkiler doğal içerikli saf gübreyle besleniyor. Deneme üretim kapasitesi aylık 2000 kıvırcık marul ve 1000 kombine kök ürün olarak planlandı.
Sürdürülebilir tarımın önemli bir örneği olan bu tesis, düşük su tüketimi, yüksek enerji verimliliği ve minimal hastalık riski gibi avantajlar sunuyor. Kapalı ve steril üretim alanları sayesinde yıl boyu kesintisiz hasat imkânı sağlanıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve beraberindeki teknik heyet tarafından ziyaret edilen tesisin, modern tarım uygulamalarının ülkemizdeki yaygınlaşmasına öncülük etmesi bekleniyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çorlu'da Dikey Tarım Devrimi: Geleceğin Üretim Modeli
Türkiye'nin ilk dikey tarım tesisinde 40 farklı bitkiyle sürdürülebilir üretim başladı. İleri teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlar dikkat çekiyor.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kurulan modern dikey tarım tesisi, tarımsal üretimde yeni bir sayfa açıyor. İki dekar alanda konumlanan ve 600 metrekarelik steril hidroponik ortamıyla dikkat çeken tesiste, 40 farklı yenilebilir bitki yetiştirilmeye başlandı.
Yağmur kanallı mekanik aktarım ve açısal sulama sistemleri gibi ileri teknolojiler kullanılan tesiste, bitkiler doğal içerikli saf gübreyle besleniyor. Deneme üretim kapasitesi aylık 2000 kıvırcık marul ve 1000 kombine kök ürün olarak planlandı.
Sürdürülebilir tarımın önemli bir örneği olan bu tesis, düşük su tüketimi, yüksek enerji verimliliği ve minimal hastalık riski gibi avantajlar sunuyor. Kapalı ve steril üretim alanları sayesinde yıl boyu kesintisiz hasat imkânı sağlanıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve beraberindeki teknik heyet tarafından ziyaret edilen tesisin, modern tarım uygulamalarının ülkemizdeki yaygınlaşmasına öncülük etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER