Mersin'in Mut ilçesinde kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte, üretim ve pazarlama sürecinin daha verimli ilerlemesi amacıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.
Haber Giriş Tarihi: 01.05.2025 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2025 12:05
Kaynak:
İHA
Mut Kaymakamı İsa Uğur başkanlığında, ilçede faaliyet gösteren komisyoncular, üreticiler ve ilgili kurumların katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Katılımcılar, sezon öncesi hazırlıklar, ürün kalitesi, fiyat politikaları ve pazarlama stratejileri gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.
Türkiye'de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90'ının üretildiği, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladığı belirtilen toplantıda 77 bin 800 dekar alanda üretim yapıldığı rekoltenin 150 bin ton civarında olmasının tahmin edildiği kaydedildi.
Kayısının hem ilçe hem de bölge ekonomisi açısından önemli bir değer olduğunu vurgulayan Kaymakam İsa Uğur, üretici ve tüccarların karşılaştığı sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağı, sezon boyunca ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde olunarak sürecin en iyi şekilde yönetileceğini söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mut'ta kayısı sezonu değerlendirildi
Mersin'in Mut ilçesinde kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte, üretim ve pazarlama sürecinin daha verimli ilerlemesi amacıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.
Mut Kaymakamı İsa Uğur başkanlığında, ilçede faaliyet gösteren komisyoncular, üreticiler ve ilgili kurumların katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Katılımcılar, sezon öncesi hazırlıklar, ürün kalitesi, fiyat politikaları ve pazarlama stratejileri gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.
Türkiye'de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90'ının üretildiği, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladığı belirtilen toplantıda 77 bin 800 dekar alanda üretim yapıldığı rekoltenin 150 bin ton civarında olmasının tahmin edildiği kaydedildi.
Kayısının hem ilçe hem de bölge ekonomisi açısından önemli bir değer olduğunu vurgulayan Kaymakam İsa Uğur, üretici ve tüccarların karşılaştığı sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağı, sezon boyunca ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde olunarak sürecin en iyi şekilde yönetileceğini söyledi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER