Manisa Salihli'de kapya biber hasadı başladı. Alternatif ürün olarak ekilen kırmızı biber, salça, sos, baharat gibi birçok üründe kullanılıyor. Bölgenin önemli tarım ürünlerinden biri haline gelen kapya biber, çevre pazarlara gönderiliyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.09.2025 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2025 14:16
Kaynak:
İHA
Salça ve tarhanaya lezzet katan, Ege Bölgesi’nde en güzel kapya biberlerin yetiştirildiği Manisa’nın Salihli ilçesinde kırmızı incide hasat sevinci yaşanıyor.
Salihli’nin kırsal Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır Mahallelerinde tütüne alternatif ürün olarak ekilen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat yapımına, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı sanayinin ve hazır gıdaların vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (kırmızı biber), bölgenin baş aktör ürünlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında toprakla buluşturulan kapya biber fideleri, Eylül ayının ilk günlerinde hasat vermeye başladı. Olgunlaşan biberler, tek tek toplanıp, sofralarda yerini almak üzere çevre il ve ilçe pazarlarına gönderiliyor.
Türk mutfağının önemli tatlarından olan kırmızı biberler, bölge insanın şifa kaynağı olarak tanımladığı tarhana yapımının yanı sıra közlenerek de tüketiliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Manisa’da kapya biber hasadı
Manisa Salihli'de kapya biber hasadı başladı. Alternatif ürün olarak ekilen kırmızı biber, salça, sos, baharat gibi birçok üründe kullanılıyor. Bölgenin önemli tarım ürünlerinden biri haline gelen kapya biber, çevre pazarlara gönderiliyor.
Salça ve tarhanaya lezzet katan, Ege Bölgesi’nde en güzel kapya biberlerin yetiştirildiği Manisa’nın Salihli ilçesinde kırmızı incide hasat sevinci yaşanıyor.
Salihli’nin kırsal Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır Mahallelerinde tütüne alternatif ürün olarak ekilen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat yapımına, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı sanayinin ve hazır gıdaların vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (kırmızı biber), bölgenin baş aktör ürünlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında toprakla buluşturulan kapya biber fideleri, Eylül ayının ilk günlerinde hasat vermeye başladı. Olgunlaşan biberler, tek tek toplanıp, sofralarda yerini almak üzere çevre il ve ilçe pazarlarına gönderiliyor.
Türk mutfağının önemli tatlarından olan kırmızı biberler, bölge insanın şifa kaynağı olarak tanımladığı tarhana yapımının yanı sıra közlenerek de tüketiliyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER